Nagyvilág

Fához kötözte, majd több lövéssel agyonlőtte terápiás kutyáját egy veterán

Az amerikai nő katonaként szolgáló barátjával együtt röhögcsélve végzett az ebbel, videót is készítve a kivégzésről.

Állatkínzás vádjával indítottak eljárást Észak-Karolinában egy volt katona és 26 éves barátja ellen, miután a páros több lövéssel megölte a veterán fához kötözött terápiás kutyáját – jelentette a helyi sajtó. A 23 éves Marinna Rollinst és a 26 éves Jarren Henget a héten előzetes letartóztatásba helyezték, ahonnan csak 25 ezer dolláros óvadék ellenében szabadulhatnak – írta a Fayetteville Observer.

A hatóságok közlése szerint Rollins a barátjával együtt április 16-án vagy 17-én vitte ki egy erdőbe a Cam nevű pitbullt. A nő a kutyát egy fához kötözte, és hátulról egy puskával fejbe lőtte. Majd még öt alkalommal lőtte meg az ebet, miközben barátja levideózta az esetet. Ezután Heng következett, aki gyors egymás után szintén öt golyót lőtt bele, miközben Rollins filmezte. A kutyát ezután elföldelték.

Jarren Heng, a kikötözött kutyával (részlet az egyik videóból) (Fotó: ABC11)

„Hallani lehet a felvételen, ahogy nevetgélnek és kacarásznak, miközben megölték a kutyát” – mondta el Clark Reaves megyei ügyész a páros keddi bírósági meghallgatásán, amin 25 ezer dollárra emelték a rájuk kirótt óvadék összegét. Az ügyész „az ügy kegyetlen jellege” miatt kérte, hogy nehezebben tudjanak kiszabadulni az előzetes letartóztatásból.

A WNCN televízió cikke szerint a kutya megölését mutató videókat Rollins egyik közeli barátja tette közzé a Facebookon, abban a reményben, hogy a figyelemfelhívás után a páros meg fogja kapni a megfelelő büntetést. A nő barátai abban is reménykednek, hogy a poszt traumatikus stressztől (PTSD) szenvedő volt katona segítséget is fog kapni.

Marianna Rollinst és Jarreng Heng (Fotó:WNCN)

Rollins 2014-ben lépett be az amerikai szárazföldi erők kötelékébe, ahonnan idén januárban orvosi okok miatt szerelt le. A kutyát eredetileg a nő férje fogadta örökbe, miután első gazdája leadta egy helyi sintértelepen.

A férfi az Observernek elmondta: az akkor még Huey névre hallgató ebet azután vette magához, hogy különváltak. Amikor a férfit Dél-Koreába vezényelték, Rollins könyörgött neki, hogy adja oda neki az ebet. „Sírt érte” – mondta el a férfi az Observernek. A nő ezután jegyeztette be terápiás kutyaként Camet, aki a PTSD kezelésében nyújtott neki segítséget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik