Nagyvilág

Román migráns erőszakolt meg egy nőt Angliában

Alig 11 nappal azután, hogy beutazott az országba, miután szülőhazájában kiengedték a börtönből.

Több mint tíz évig tartó börtönbüntetésre ítéltek az angliai Northampton városában egy 25 éves román férfit, aki Újév napján megvert és megerőszakolt egy 43 éves brit nőt – jelentette a helyi sajtó. Florin Moraru 11 nappal a támadás előtt érkezett Nagy-Britanniában, miután egy román bíróság feltételesen szabadlábra helyezte. A férfit 2014-ben ítélték öt évig tartó börtönbüntetésre hazájában, amiért megvert egy nőt egy rablás közben.

Moraru egy szilveszteri buli után támadt rá a nőre Kettering városában, miután áldozata a buli közben visszautasította közeledését. Amikor a nő hazaindult, Moraru követte, majd hajnali öt óra körül egy templomkertben nekiesett: ököllel arcon ütötte, majd addig verte, amíg abba nem hagyta az ellenállást. Ekkor pedig megerőszakolta.

Egy járókelő meghallotta nő sikolyait, és gyorsan szólt egy közelben lévő férfinak, de az nem beszélt angolul – írta a Northhamptonshire Telegraph. Végül közösen hívták ki a rendőröket. A helyszínen megtalálták Moraru DNS-ét, és a férfit január hatodik letartóztatták a munkahelyén, egy autómosóban.

A férfi eleinte tagadta, hogy erőszak történt volna, de végül bűnösnek vallotta magát az ellene felhozott vádakban. Morarut végül 10 év és 8 hónapig tartó börtönbüntetésre ítélték.

Az esettel kapcsolatban Kettering parlamenti képviselője, a konzervatív Philip Hollobone aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a büntetett előéletű Európai Uniós polgárok szabadon beutazhatnak Nagy-Britanniába. „Amit visszaszerezzük az irányítást a határaink felett, megállíthatjuk a bűnözők szabad mozgását” – tette hozzá a képviselő, utalva Nagy-Britannia kilépésére az EU-ból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik