Nagyvilág

Gépeltérítéssel fenyegetőzött egy pasi, mert nem tudott elutazni a nőjével

Őrizetbe vette a rendőrség csütörtökön Vamshi Krishna utazási ügynököt az indiai Hyderabad városában. A férfi öt nappal korábban fenyegető emailt küldött Mumbai rendőrkapitányságára, ami szerint gépeltérítések várhatók az ország három forgalmas repterén.

Kiderült, hogy Vamshi korábban megígérte a barátnőjének, néhány napra elviszi Mumbaiba repülővel. Csakhogy a jegyekre nem volt pénze. Megpróbálta óvatosan lebeszélni az nőt az utazásról, de az nem tágított. A férfi nem merte bevallani az igazságot, ezért úgy döntött, megpróbálja elérni, hogy töröljék az összes járatot.

A férfi először is készített egy hamis, április 16-ra szóló repülőjegyet, amit email-ben elküldött a nőnek. Aztán április 15-én bement egy internetkávézóba, létrehozott egy új emailcímet, és egy magát megnevezni nem akaró nő nevében írt Mumbai rendőrkapitányának, hogy egy 23 főből álló csoport repülőgépek eltérítését tervezi másnap a főváros, Hyderaband és Chennai repterein. „Az ismeretlen nő” azt írta, mindezt ő csak úgy hallotta, nem tudja, hogy igaz-e, vagy sem, de mint felelős állampolgár, úgy érezte, kötelessége figyelmeztetni a hatóságot. Aztán még hozzátette, hogy ne is próbálják megkeresni, úgyis felesleges lenne. Ebben azonban tévedett. Miután elfogták, mindent bevalott.

(The Hindu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik