Nagyvilág

Tömegkarambol a Tátrában a rendkívüli havazás miatt

Csaknem negyven autó ütközött egymásnak csütörtök reggel a sűrű havazásban a szlovák D1-es autópálya magas-tátrai szakaszán, a tömegbalesetben huszonnégyen megsérültek – jelentette a szlovák média.

A vélhetően a szélsőséges időjárási viszonyok okozta baleset a reggeli órákban történt Poprád és Szepescsütörtök (Spissky Stvrtok) között. A tömegbaleset miatt az autópályát mindkét irányban le kellett zárni, a mentési munkálatok azonban az erős szél és a sűrű hóesés miatt így is viszonylag lassan haladtak.

A baleset helyszínére hét mentőcsoport érkezett, s a megfeszített munka ellenére is több óráig tartott, amíg el tudták szállítani a sérülteket a környező települések kórházaiba. A tömegkarambolnak két súlyos, hat közepesen súlyos és tizenhat könnyebb sérültje van, őket a poprádi, iglói (Spisska Nova Ves), lőcsei (Levoca) és a késmárki (Kezmarok) kórházakba vitték – jelentette a Sita szlovák hírügynökség a mentőszolgálat adataira hivatkozva.

Bár a havazás a Magas Tátrában az év ezen szakaszában nem rendkívüli jelenség, a szerda óta tartó, hirtelen érkezett ítéletidő váratlanul érte az ott lakókat.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik