Nagyvilág

Lelőttek egy rendőrt Párizsban, az Iszlám Állam magára vállalta a támadást

Az eset Champs-Elysées-n történt, a támadó is meghalt.

Lövöldözés volt csütörtök este Párizsban, a Champs-Elysées-n. Az eset a Franklin D. Roosevelt metróállomásnál történt.

A rendőrség a francia RTL-nek megerősítette, a támadót “semlegesítették”, egy rendőr meghalt. A 20minutes információi szerint őt hátba lőtték. Egy másik rendőr a fején sebesült meg, állapota súlyos. Egy turistát a térdén talált el egy golyó.

A francia belügyminisztérium szóvivője arról beszélt, 21 óra előtt egy jármű megállt egy rendőrautó mellett, majd valaki kiszállt és automata, háborús fegyverrel tüzet nyitott és egy rendőrrel végzett. Menekülés közben további két egyenruhásra rálőtt, ők megsebesültek, majd kiérkező kollégáik semlegesítették.

Galéria
Fotó: Europress

Hozzátette, az egész negyedet átkutatták, hogy megbizonyosodjanak róla, egyedül cselekedett és nem volt segítsége. Álláspontja szerint a rendőrség volt a támadás célpontja.

A 20minutes ezzel szemben rendőrségi forrásokból úgy értesült, nem zárják ki, hogy félresikerült fegyveres rablás történt.

Úgy tudni, az elkövetőt körözték, a titkosszolgálat ismerte. Autójában nem találtak robbanóeszközt. Házkutatást tartanak nála.

A legfrissebb információk arról szólnak, hogy a támadó 1977-ben született és 16 évvel ezelőtt egyszer már lőtt rendőrökre.

Az Iszlám Állam éjfél előtt nem sokkal magára vállalta a támadást. Azt is közölték, hogy az elkövető neve Abu Youssef és belga állampolgár.

A Reuters arról ír,  hogy elfogatóparancsot adtak ki a francia hatóságok csütörtök éjjel a lövöldözés második gyanúsítottja ellen.

Rengeteg szirénázó rendőr érkezett a helyszínre, a levegőben helikopter körözött. Később katonákat is kivezényeltek, hogy biztosítsák a területet. Több metróállomást lezártak.

A Champs-Elysées-n található boltokból és éttermekből nem engedték ki az embereket.

Franciaországban vasárnap rendezik az elnökválasztást, hatalmas a rendőri készültség. A napokban két embert is őrizetbe vettek, amiért merényletet terveztek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik