Nagyvilág

Így képzeli el Kim Dzsongun az USA leatomozását

Hatalmas éljenzés fogadta a kóruskísérettel előadott agresszív filmet, na meg az azt megtekintő Kim Dzsongunt.

Egy születésnapot egy vidám ünnepséggel kell megünnepelni, még akkor is ha az illető időközben elhunyt, mert a jóra kell emlékezni. Ehhez a zsinórmértékhez tartotta magát az észak-koreai rezsim, is, amikor megünnepelték az államalapító Kim Irszen születésének évfordulóját.

Az ünnepség szokás szerint egy nagy kongresszusi teremben zajlott a jelenlegi vezető, Kim Dzsongun részvételével. Sok zene és tánc volt, valamint egy animált videófelvétel, amin nem mást imitáltak,

mint egy komplett amerikai város porrá atomozását.

Mindezen még nevetni is lehetne, de a látszatagresszió mögött valódi fegyverarzenál van: idén már végrehajtottak pár kísérletet ballisztikus rakétákkal, és szinte biztos, hogy a posztsztálinista rezsimnek van nukleáris robbanófeje is.

A kórussal aláfestett videón látható, ahogy kilőnek egy rakétát, ami dicsőségesen szeli át az eget, majd óriási robbanással csapódik egy amerikai városba. Mutatnak még a lángtenger mellett egy amerikai zászlót és egy katonai temetőt. A videót természetesen óriási éljenzés kísérte, miközben a vezér Kim integetett a katonáknak.

A Koreai-félszigeten elég feszült a helyzet, és ezen sem Észak-Korea sok fegyvertesztje és katonai parádéja, sem az Egyesült Államok szokatlanul kemény fenyegetései nem segítenek. Legalább a hadiflotta mégse tart Korea felé.

(Daily Mail)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik