Nagyvilág

A hálószobából, egy kislány mellől ragadt el egy kiskutyát egy puma

Anyukájával együtt aludt a hálószobában, amikor a nagymacska elvitte mellőlük a kis menhelyi kutyust.

Rémisztő ébredése volt hétfő hajnalban a kaliforniai Pescaderóban élő Vickie Foughtnak, és 12 éves lányának, akik arra riadtak fel hajnali három óra körül, hogy egy puma elragadja a hálószobájukból a velük együtt alvó kiskutyájukat – jelentette a helyi sajtó. Fought az NBC Bay Areának elmondta: lányával arra ébredtek, hogy a Lenore nevű, 6 kilogrammos portugál kopó szokatlanul agresszívan kezd el ugatni.

„Még soha nem hallottam, hogy így ugatna” – mondta el a CBS San Franciscónak a kislány, Catalina Pesso. „Sokkoló volt” – tette hozzá anyja. A nő az NBC-nek elmondta: először még csak azt hitte, másik, nagyobb kutyájuk ment be a hálóba a félig nyitott ajtón keresztül. Majd amikor a kis kutya hirtelen elcsendesült, akkor „láttam kimenni a pumát az ajtón” – mondta el Fought.

A nő egy zseblámpával a kezében kezdte el keresni a kutyát, és az ajtón kilépve rögtön észrevette a nagy mancsnyomokat, és azonnal hívta a 911-es segélyhívót. A kiérkező rendőrök szintén találtak pumanyomokat a háznál, de a kutyának teljesen nyoma veszett. Csak az ajtó üvegén, és a lépcsőkön lévő vérfoltok maradtak utána.

Catalina Pesso mutatja, hol vitte ki a puma a család kutyáját (Fotó:NBC Bay Area)

A család egy erőd, dombos területen él, közel a természethez, ahol nem számít ritkaságnak, hogy pumákat látnak, de arra nem számítottak, hogy bármikor is bemerészkednek a házukba a ragadozók. A hatóságok most arra figyelmeztették a környéken lakó embereket, hogy a szokásosnál is jobban figyeljenek a pumákra, és mindenképpen zárják be az ajtókat és ablakokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik