Nagyvilág

Élőben közvetítette, ahogy megöli az idős férfit

Nagy erőkkel keresik Clevelandben a férfit, aki a rendőrség szerint a nyílt utcán lőtte le a 74 éves férfit.

A tettes a gyilkosságot videóra vette, élőben feltöltötte (streamelte) a Facebook közösségi portálra. A hatóságok Cleveland egész térségében kutatnak a gyanúsított után, aki a felvétel tanúsága szerint odalépett az utcán egy idős férfihoz és agyonlőtte őt.

A személyleírása szerint afroamerikai elkövetőt és 74 éves áldozatát már azonosította a rendőrség. Frank Jackson, az Ohio állambeli nagyváros polgármestere nyilvánosan szólította fel a tettest, hogy adja fel magát a rendőrségnek, és “többé senkinek se ártson”.

A videón a férfi azt állította, hogy már több mint egy tucat embert ölt meg. Ezt a rendőrség nem erősítette ezt meg. Calvin Williams rendőrfőnök közölte, nincs tudomásuk róla, hogy más áldozatok is köthetőek lennének a tetteshez.

A gyilkosságról készült videó három órán át volt fenn a közösségi portálon, mielőtt eltávolították, az elkövető teljes Facebook-fiókjával együtt. A cég szóvivője tudatta, borzalmas bűncselekményről van szó. nem engednek ilyen tartalmat közölni a Facebookon.

Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy a Facebookot biztonságos környezetnek tartsuk meg, és kapcsolatba lépünk a hatóságokkal az olyan vészhelyzetekben, amikor valakinek a testi biztonságát közvetlen veszély fenyegeti”

– tette hozzá a szóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik