Nagyvilág

Brit nőt késeltek halálra egy jeruzsálemi villamoson

Egy jeruzsálemi villamoson  késelt halálra egy brit nőt pénteken egy palesztin férfi – közölte az izraeli rendőrség az MTI szerint.

Az incidens a jeruzsálemi városháza, illetve az óváros közelében történt, miközben a helyi keresztények nagypénteket ünnepelték, a muszlimok pedig imára gyűltek a környező szent helyeiken. Értesülések szerint a nő a támadást követően a kórházban halt bele sebeibe. A rendőrség tájékoztatása szerint a késelés áldozata egy 25 éves  nő volt.

Az izraeli Sin Bet belbiztonsági szolgálat a támadót Dzsamil Tamimiként azonosította. Az 57 éves kelet-jeruzsálemi lakos a Sin Bet állítása szerint pszichés problémákkal küzdött, és öngyilkosságot akart elkövetni. A videón az elfogása látható.

2015 ősze óta számos késeléses, gázolásos és fegyveres merényletet próbáltak elkövetni palesztinok, s ezekben a támadásokban 42 izraelit, valamit két amerikai turistát, és most egy brit állampolgárt öltek meg. Az izraeli biztonságiak 242 palesztint öltek meg, többségüket támadóként azonosították.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik