Nagyvilág

Meghatóan emlékeznek a stockholmi terrortámadásban meghalt kutyára

Az ember legjobb barátjáról sem feledkeztek meg a gyászoló svédek.

Amikor a 37 éves Marcus Krantz a barátnőjével meglátogatta a négy halálos áldozatot követelő pénteki terrortámadás helyszínét Stockholmban, feltűnt neki, hogy a merénylet egyik áldozatáért, egy Iggy nevű kutyáért senki sem gyújtott gyertyát. „Úgy döntöttünk, hogy virágot és jutalomfalatokat helyezünk el az emlékére, és gyertyát gyújtunk érte” – mondta el a svéd férfi a BBC-nek.

Krantz a Facebook-oldalán tette közzé a kicsinyke emlékhelyről készült fényképet, közölve, hogy az ott elhelyezett nyakörv saját, tavaly nyáron elhunyt kutyájáé volt. Posztját azóta már több mint 55 ezren likeolták és majdnem 8 ezren osztották meg.

Krantz példáját ezután többen követték, és az emlékhely szép lassan növekedni kezdett. A helyre, ahol Iggyt halálra gázolta az utcán végigszáguldó teherautó, egyre többen és többen vittek ki virágokat, plüsskutyákat és jutifalatokat, valamint gyújtottak gyertyákat.

Közben kiderült, hogy Iggy menhelyi kutya volt, akit egy dublini menhelyről fogadtak örökbe Svédországban. A Dogs Aid nevű kutyamentő szervezet nevében Krantz egy üzenetet helyezett el az emlékhelyen. „Szaladgálj szabadon Iggy – barátaidtól a dublini Dogs Aidnél” – olvasható az lapon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik