Nagyvilág

Kétéves kisfiú sérült meg egy utcai savas támadásban

Fényes nappal, a nyílt utcán öntött savat egy családjával sétáló férfi arcába egy ismeretlen férfi szombat délután London Islington nevű negyedében.

A Hai nevű, 40 éves kínai férfi a 36 éves feleségével sétált az utcán, kétéves kisfiukat babakocsiban tolták. A támadás annyira váratlanul történt, hogy a legtöbb szemtanú csak arra kapta fel a fejét, hogy az ismeretlen tettes elrohan a helyszínről. Bár a célpont egyértelműen Hai volt, a feleségére és a kisfiára is fröccsent a maró anyagból.

Egy közelben lévő bolt tulajdonosa, Murat Kayran elmondta, hogy egy rémült ázsiai nő rontott be a boltba, vett palack ásványvizet, kirohant, majd nemsokára visszatért, és elvitt még három félliteres palackot. Csak később tudta meg, hogy a nő azzal próbálta meg a családjáról lemosni a maró anyagot.

A családot kórházba szállították, a nő és a kisfiú könnyebben sérültek meg, a gyerek a fején, az anya az arcán és a kezein. A férfi súlyos „az életét megváltoztató” sérüléseket szenvedett.

Egy neve elhallgatását kérő, környékbeli azt mondta, bosszú álhatott a támadás hátterében. A rendőrség nyomozást kezdett az ügyben.

(Kiemelt képünkön a támadás helyszíne a Caledonian Road és a Copenhagen Street kereszteződése. Fotó: Google Street View)

(via Sky News, Metro)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik