Nagyvilág

A Twitter beperelte az amerikai kormányt

A Twitter üzleti eredményei elég siralmasak - ezért könnyen felvásárlás célpontjaivá válhatnak
A Twitter üzleti eredményei elég siralmasak - ezért könnyen felvásárlás célpontjaivá válhatnak
Washington állítólag felhasználók adatainak kiadására akarta kényszeríteni az internetes céget.

A közösségi portál pert indított az Egyesült Államok kormánya ellen, miután az internetes cégnél a belbiztonsági minisztérium ki szerette volna deríteni, ki rejtőzködik egy Twitter-fiók mögött, amely Donald Trump amerikai elnököt bírálták.

A San Franciscó-i szövetségi bíróságon beterjesztett periratokból kitűnik az is, hogy a szóban forgó @ALT_USCIS jelzést viselő Twitter-fiókot január végén nyitották álnéven, és arról a többi között Trump vitatott bevándorlási politikájának bojkottjára szólítottak fel. Az @ALT_USCIS utalás az amerikai bevándorlási hivatalra, a fiók felhasználói az AP amerikai hírügynökségnek februárban a hatóság jelenlegi, illetve volt munkatársaiként mutatkoztak be.

A Twitter ugyanakkor nem akarja kiadni a felhasználó vagy felhasználók adatait. A periratok szerint az internetes cég a véleménynyilvánítás szabadsága ellen indított törvényellenes támadásként értékelte az amerikai kormány viselkedését. Hozzátette: az amerikai alkotmány első kiegészítésének szerint a Twitter-felhasználóinak joga van az anonim és álnéven folytatott politikai véleménynyilvánításhoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik