Nagyvilág

Feláldozta magát a kutya, hogy megmentse a násznépet az öngyilkos merénylőtől

A nigériai Maiduguri városához közel eső Belbelo településen próbált meg robbantani a Boko Haram iszlamista terrorszervezet egyik merénylője. A faluban épp egy esküvőt tartottak, ezt az eseményt nézte ki magának egy terrorista. A robbantót azonban megzavarta egy helyszínen lévő kutya, aki a násznépet féltve nekiment a támadónak.

Sajnos a merényletben a kutya is életét vesztette, aki bár a detonációt nem tudta megakadályozni, de még így is sikerült megmenteni a násznép életét.

Az egyik helyi túlélő, Buba Ahmed elmondta, hogy az emberek nagyon hálásak a kutyának, amiért önfeláldozóan megmentette az emberek életét. A tinédzser merénylő egy félreeső helyről figyelte az ünneplő tömeget, majd támadásba lendült volna, ha a kutya meg nem állítja.

Victor Isuku a régió rendőrszóvívője elmondta, hogy a terrorcseleményt valóban egy helyi kutya akadályozta meg. A Boko Haram előszeretettel használ robbanóanyagot a kisebb falvak, városok, rendezvények kapcsán is, mivel így sokkal brutálisabb hatást érnek el.

Metro

Ajánlott videó

Olvasói sztorik