Nagyvilág

Halálra gázolt a metró egy 13 éves lányt, aki a sínekre esett mobilját akarta megszerezni

Az utasok szabadították ki a peron és a szerelvény közé szorult lányt a New York-i állomáson.

Kedden eltemették azt a 13 éves kislány, akit vasárnap gázolt halálra New York-ban egy metrószerelvény, miközben a sínekre esett mobiltelefonját akarta visszaszerezni.  Dina Kadribašić a helyi sajtóban megjelent hírek szerint egyik barátjával akart találkozni egy bevásárlóközpontban, amikor a tragédia történt.

A beszámolók szerint a lány megpróbált még a metró beérkezése előtt visszamászni a Queensben található állomás peronjára, de a szerelvény már nem tudott időben megállni. A kislány a CBS News híre szerint a peron és a metró közé szorult, és az utasok a szerelvény megbillentésével szabadították ki.

Szemtanúk elmondása szerint a látvány annyira sokkolta az embereket, hogy sokan zokogni kezdtek, és voltak, akik el is hányták magukat. A lányt a kiérkező mentősök kórházba szállították, de ott már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A metróhálózatot üzemelő társaság (MTA) szóvivője az esettel kapcsolatban arra figyelmeztette az utasokat, hogy ne próbálják meg felszedni a sínekre esett értéktárgyaikat. „Nem tudom eléggé hangsúlyozni, hogy az milyen veszélyes” – mondta el az MTA kommunikációs igazgatója a CBS-nek.

A tömegközlekedési társaság közölte: több olyan munkatársuk is van, akik egyedüli feladata a sínekre esett tárgyak visszaszerzése. És még ők sem merészkednek a sínekre. A beesett tárgyak visszaszerzésére ugyanis egy speciális, fogóval ellátott hosszú botot használnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik