Nagyvilág

Agyonverte 7 éves fiát, majd disznókkal etette meg a testét

A 46 éves amerikai férfi bűntette az egyik legszörnyűbb volt, amivel az üggyel foglalkozó rendőrök találkoztak.

Bűnösnek vallotta magát szándékos emberölés vádjában egy 46 éves férfi, aki a vád szerint agyonverte hétéves fiát, majd a gyerek testét a disznók elé vetette – jelentette a helyi sajtó. A Kansas Cityben élő Michael A. Jones büntetésének nagyságáról egy május 3-i tárgyaláson dönt a bíróság. A férfi várhatóan életfogytig tartó börtönbüntetést fog kapni, ahonnan leghamarabb 25 éve múlva szabadulhat.

Jones ellen eredetileg előre megfontolt szándékkal elkövetett emberölés vádjával indítottak eljárást a két éve meghalt Adrian Jones ügyében. A férfi egy vádalku keretében vallotta bűnösnek magát a kisebb büntetéssel járó vádpontban: ha előre megfontolt szándékkal elkövetett emberölésben találták volna bűnösnek, leghamarabb ötven év múlva szabadulhatott volna.

Jones felesége, a 31 éves Heather Jones tavaly novemberben vallotta magát bűnösnek szándékos emberölés vádjában a fiú halála miatt. Emellett beismerte, hogy éheztette a gyereket, akit olykor láncra verve tartott, és elektromos sokkolóval kínzott. A nő életfogytig tartó börtönbüntetést kapott, amiből leghamarabb 25 év múlva szabadulhat. A nő mostohaanyja volt a fiúnak.

Jonest 2015 novemberében tartóztatták le a helyi hatóságok, miután megtalálták fia maradványait a házaspár által bérelt birtokon. A rendőrök eredetileg családon belüli erőszak miatt vonultak ki a kansasi házhoz, ahol megtudták, hogy a hétéves Adriant több hónapja nem látta senki. Másnap házkutatási paranccsal érkeztek a házhoz, és a terület átkutatása közben emberi maradványokat találtak egy ólban.

A helyi sajtóban megjelent beszámolók szerint a házban, ahol a házaspár nyolc kisgyerekkel élt, szörnyű körülmények uralkodtak. Az épületben rothadó ételek voltak szanaszét, mindenhol mocsok és kosz volt, sőt, még döglött egereket és patkánymérget is találtak.


Adrian anyai nagyanyja a hatóságokat okolta. Elmondta, hogy korábban sokszor látogatta Adriant és a testvéreit, ám miután az apjuknak kizárólagos felügyeleti jogot adott a bíróság, egyszer sem találkozhatott velük, semmit sem tudott a sorsukról. A gyerekek magántanulók lettek, nem jártak iskolába.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik