Nagyvilág

Sikeres volt Evo Morales hangszálműtétje

Sikeres volt Evo Morales bolíviai elnök műtétje, amelynek során egy jóindulatú daganatot távolítottak el hangszálairól Kubában – jelentette be szombaton René Martinez, az elnöki hivatal minisztere a bolíviai tévének nyilatkozva.

A daganat eltávolítását célzó műtét nem igényelt többet 20 percnél

– tette hozzá.

Martinez szerint az 57 éves elnök jelenleg még nem képes beszélni, és két nap teljes nyugalomra van szüksége. A miniszter elmondta, hogy egyelőre nem tudni, Morales mikor térhet vissza Bolíviába, ugyanis erről a kubai kezelőorvosoknak kell dönteniük a következő napokban.

Álvaro García Linera bolíviai alelnök korábban bejelentette, hogy Morales 4-5 napon belül tér vissza hazájába. A bolíviai államfő az év eleje óta bajlódott a torkával, emiatt le kellett mondania több nyilvános szereplését. Március elején járt Kubában, s elmondása szerint az ottani orvosok közölték vele, hogy 1-2 milliméteres jóindulatú daganatot kell eltávolítani a hangszálairól.

Evo Morales 2006-ben került hatalomra, és 2014-ben harmadszor is elnökké választották. Nem zárta ki, hogy indulni fog a 2019-es elnökválasztáson is.

Nem ritka, hogy a latin-amerikai országok vezetői Kubában gyógykezeltetik magukat, a szigetország büszkélkedik ugyanis a világ egyik legjobb egészségügyi rendszerével, a kubai orvosok messze földön híresek. Hugo Chávez néhai venezuelai elnököt is Kubában kezelték, ahol több műtéten esett át. Chávez 2013-ban halt meg rákbetegségben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik