Nagyvilág

Letiltottak két lányt egy repülőről, mert csak cicanadrág volt rajtuk

Nem engedett fel a repülőgépre két kamaszlányt a United Airlines egyik ellenőre vasárnap délután, Denverben, mert alul csak leggings, vagyis cicanadrág volt rajtuk. A lányok egy felnőtt kísérővel utaztak volna Minneapolisba, de mindhárman lemaradtak a járatról.

Az ellenőrnő egy harmadik lányt sem akart a gépre engedni ugyanezért, de az ő kézipoggyászában volt olyan ruha, amit rávehetett a leggingsre. A cicanadrágos lányok egyike sem fizetett az útért, olyan ingyenjegyeik voltak, amit a légitársaság az alkalmazottainak, illetve a családtagjaiknak, barátaiknak ad.

Shannon Watts, az egyik utas, miután szem és fültanúja volt a történteknek, dühödt bejegyzésekkel árasztotta el Twittert: „Mikor lett a United divatrendőrség? Ez a hozzáállás szexista, szexualizálja a fiatal lányokat, nem beszélve arról, milyen kellemetlen helyzetbe hozza a családjaikat” – írta többek között.

A nő bejegyzései hatalmas indulathullámot gerjesztettek a közösségi szájton. Jonathan Guerin, a légitársaság szővivője azzal reagált, hogy az ellenőrnő helyesen végezte a munkáját, az ingyenes jegyekhez ugyanis sokkal szigorúbb szabályok kötődnek, mint azokhoz, amikért fizetnek az utasok. A dolgozói jeggyel utazók nem léphetnek fedélzetre: alsóneműben, hálóruhában, fürdőruhában, miniszoknyában, olyan felsőben, amiből kilátszik a has, olyan rövidnadrágban, ami nem ér a térd fölött legalább nyolc centire, illetve koszos, vagy szakadt ruhában sem.

A United szerint az érintett lányok és a kísérőjük egyébként megértették a helyzetet és abszolút együttműködők voltak. Az adott járatra nem szálltak fel, arról pedig már nem volt információja a cégnek, hogy elrepültek-e egy későbbi géppel, vagy sem.

(via Reuters)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik