Nagyvilág

Beperelte anyját egy 15 éves, mert elvette mobilját

A fiú azt kérte a bíróságtól, 9 hónapra zárják börtönbe édesanyját, a szerinte túl szigorú nevelési módszer miatt.

Pert indított saját édesanyja ellen Spanyolországban egy 15 éves fiú, mert nem tetszett neki, hogy szülője elvette tőle mobiltelefonját – jelentette a helyi sajtó. A meg nem nevezett gyerek szerint a lépés már kimeríti a bántalmazás fogalmát, és úgy gondolta, a bíróságnak emiatt 9 hónapra börtönbe kéne zárnia anyját. Akivel a gyermek még a per költségeit is ki akarta fizettetni.

Az üggyel foglalkozó spanyol bíró azonban egészen másként látta az esetet, mint a gyerek. Az Almería városában dolgozó bíró a héten tartott tárgyalást hamar rövidre zárta, közölve, hogy az anyukának minden joga meg volt ahhoz, hogy elkobozza gyermeke mobilját.

A nő azért vette el a telefont, hogy tanulásra ösztökélje fiát, és a bíró szerint ez egy felelősségteljes szülő „helyes lépése volt”. Sőt, a telefonelkobzás nem csak, hogy nem volt jogsértő, hanem olyan döntés volt, amit a törvények már majdnem meg is követelnek egy szülőtől.

Mint elmondta, a spanyol törvények szerint a szülők feladatai közé tartozik, hogy segíteniük kell gyermekük oktatását, és a nő pontosan ezt tette, anélkül, hogy szükségtelenül szélsőséges megoldást alkalmazott volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik