Nagyvilág

Orosz bűnözőket hallgattak le Trump felhőkarcolójában

Valóban végzett lehallgatást az FBI a New York-i Trump Towerben, de nem a 2016-os elnökválasztással, hanem egy orosz bűnszervezet tevékenységével összefüggésben – számolt be az amerikai sajtó.
2011 és 2013 között a Szövetségi Nyomozóiroda engedéllyel figyelt meg egy pénzmosással foglalkozó csoportot, amely az amerikai elnök tulajdonában lévő felhőkarcolóban működött, három emelettel Donald Trump rezidenciája alatt. A nyomozás következményeként több mint harminc embert tartóztattak le, köztük Alimzhan Tokhtakhounov feltételezett maffiavezért – közölte az ABC News.
Egy 2014-es interjúban a nyomozást vezető FBI-ügynök, Mike Gaeta „nagy játékosnak” nevezte Tokhtakhounovot, akinek az üzleti világban is jó összeköttetései vannak. A vád szerint ötvenmillió dollárt forgatott meg illegálisan az Egyesült Államokban.
Donald Trump korábban azt állította, hogy Barack Obama az ő lehallgatását rendelte el, de bizonyítékkal nem tudott szolgálni. Bár Tokhtakhounov az orosz Miss Universe szépségversenyen Trump közelében tűnt fel a VIP szektorban, az elnököt nem hozták összefüggésbe a pénzmosási üggyel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik