Nagyvilág

Száz héliumos lufival, egy kerti székben repült a levegőbe egy kanadai férfi

A 27 éves Daniel Boria 13.000 dollár értékben vásárolt 100 ipari méretű, héliummal töltött luftballont, amiket egy kerti székre erősített, így emelkedett négy méter magasba, majd ugrott ki onnan ejtőernyővel. A hajmeresztő akcióval az üzletét akarta reklámozni. Eredetileg helikopterből akart kiugrani, de egyetlen pilóta sem vállalta a mutatványt.

Az eset még 2015-ben történt Calgary-ben, ahol épp a világ legnagyobb rodeófesztiválját, a Stampedét tartották. A terv a gyakorlatban kevésbé volt sikeres,  a nem várt szél miatt ugyanis elvétette stadiont, és a fesztivál területén kívül ért földet. A nyilvánvalóan csalódott Danielt itt már várták, a rendőrség szabálysértés miatt alaposan megbüntette.

A férfit decemberi vallomása után pénteken ítélték el, és elég komoly pénzbírság megfizetésére kötelezték. A több mint 26 ezer dollár nagyobbik részét jótékonykodásra kell fordítania. 

Boria mutatványától a hatóságoknak égnek állt a haja, az öngyilkos ötlet ugyanis több száz másik ember életét is veszélyeztette. Ebben az időszakban 24 repülőgép szállt fel, és landolt Calgary-ben.

(Via)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik