Külföld

Hiába kért segítséget a lány a rendőröktől, exbarátja elvágta a torkát

24.hu
24.hu

2017. 03. 19. 18:40

Legalább is ezzel gyanúsítják a 27 éves brit férfit. Az áldozatot megbírságolták, amiért "vesztegeti a hatóság idejét".
Korábban a témában:

Nagy felháborodást váltott ki Nagy-Britanniában egy gyilkossági ügy tárgyalása, miután a bíróságon kiderült: az áldozat, egy 19 éves lány, már hónapokkal a bűntény előtt jelezte a rendőrségnek, hogy a gyanúsított, a tini 27 éves exbarátja, zaklatja őt. A hatóság ráadásul meg is bírságolta a lányt, azzal az elképesztő indokkal, hogy

vesztegeti az idejét.

Shana Grice-szel az Kelet-Sussex-i Portslade-ben a saját hálószobájában végeztek tavaly augusztusban – írja az Independent. A gyilkos elvágta a lány torkát, majd megkísérelte felgyújtani a lakást. Egykori barátját vádolják a bűncselekménnyel. Michael Lane a bíróság előtt tagadta bűnösségét.

Az ügyészek szerint a férfi azután lett Shana megszállottja, hogy a fiatal újra összejött régi szerelmével Ashley Cooke-kal. A lány februárban jelentette be a rendőrségen, hogy Michael titokban követi őt. Akkori állítása szerint elrejtőzött a háza mögött, kéretlen virágokat hagyott neki és Cooke kocsiján üzenetet hagyott ezzel a szöveggel:

Shana mindig megcsal majd téged.

A tini később azért tett feljelentést, mert Lane megtámadta. A férfi akkor egy szöveges üzenettel cáfolta a vádat, amely az sejtette, hogy a lány valójában vele szeretne maradni. A rendőrök ekkor meg is bírságolták Shana-t, amiért nem tudta egyértelműen tisztázni, hogy nem áll párkapcsolatban későbbi, feltételezett gyilkosával.

Illetve azt is felrótták neki, hogy “pazarolja a rendőrség idejét”.

Júliusban Lane-t azért idézték törvényszék elé, mert ellopta a lány kulcsát és betört az otthonába, hogy alvás közben nézhesse őt. Ezért a kihágásért figyelmeztetésben részesítették és kötelezték a távolságtartásra. Shana szerint azonban nem maradtak abba a telefonhívásai, ezt viszont a rendőrök “enyhe kockázatnak” tartották.

A bíróságon be is játszottak egy felvételt, amelyen az hallható, hogy a lány kifogásolja a férfi “fura” viselkedését, és amelyen Lane is elismeri, hogy “baj van a fejében”. Azt is hozzátett, hogy lehet, segítségre van szüksége.

Az exbarát ezután nyomkövető eszközt helyezett el volt párja kocsiján, majd miután kiderült, hogy Grice ismét összejött Cooke-kal, azt mondta egyik barátjának, hogy

megfizet azért, amit vele tett.

Levelet is küldött neki, amelyben pénzt követelt vacsorákért és egy parfümért is. Lane végül azzal védekezett a bíróságon, hogy azért zaklatta Shana-t, hogy kiderítse, miért vetett véget olyan hirtelen a kapcsolatuknak. Azt állította, hogy szexuális kapcsolatot is létesített a lánnyal, annak halála előtt két nappal.

A holttestet is ő találta meg. Valósággal sokkolta őt, amikor megtalálta a vérbe fagyott lányt – állította. Ezzel magyarázta azt is, hogy a segélyhívó és a szülők értesítése nélkül hagyta el a helyszínt. Azt is elismerte, hogy elrejtette véres nadrágját és hazudott a rendőrségnek a vallatásokon.

A fentiek ellenére Michael Lane tagadja a vádakat. A védelem egyelőre csak annyit fogadott el, hogy Shana Grice-t megölték. A ügy folytatódik a bíróságon.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Mickey Rooney as the notorious 1930s gangster, Baby Face Nelson, starring in the film of the same name, poses with Leo Gordon as villainous bank robber, John Dillinger, in front of an original newspaper headline. (Photo by George Rinhart/Corbis via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.