Nagyvilág

Soros: Én is bevándorló vagyok

Soros György a New York Times-ban megjelent írásában azt írja,

én is bevándorló vagyok, és egyben amerikai állampolgár, és több mint 30 éve támogatom a menekülteket a világ minden táján.

A tapasztalataiból kiindulva azt mondja, Donald Trump menekültpolitikája hibás, és semmit sem tesz azért, hogy Amerika biztonságosabb hellyé váljon. Együtt érez az erőszakos bűncselekmények áldozataival, de nem ért egyet azzal, hogy az amerikai elnök az összes bevándorlót bűnözőként kezeli.

Trump állításaival szemben Soros azt mondja, a bevándorlók jóval kevesebb bűncselekményt követnek el, mint az Amerikában született állampolgárok. Ezt több kutatás is alátámasztja, sőt egy nemrégiben megjelent tanulmány szerint volt olyan hely, ahol a bevándorlók megjelenése javított a bűnügyi statisztikákon.

Soros szerint Amerika eddig arról volt híres, hogy az emberek figyelnek egymásra, viszont Trump óta inkább folyamatosan egymás nyakának esnek. Hozzátette, hogy 10 millió dollárral támogatja a gyűlölet bűncselekmények áldozatait.

Azt is megemlíti, hogy túlélte Magyarországon a zsidók üldözését, majd a szovjet megszállás után elmenekült előbb Nagy-Britanniába, majd Amerikába.

Ez már nem az az Amerika, ami vonzott engem, írta.

Végül leszögezte, hogy a bevándorlók démonizálása csak gyengíti az országot, és a gyűlölet bűncselekmények elleni közös harc hozhatja össze az embereket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik