Nagyvilág

Hiába könyörgött segítségért járókelőktől a megerőszakolt nő

A 22 éves fiatalt egy melbourne-i villamoson kezdte el zaklatni támadója. A többi utas figyelmen kívül hagyta a nő segélykéréseit.

Hiába próbált segítséget kérni utastársaitól egy 22 éves nő az ausztráliai Melbourne egyik villamosán, mielőtt az őt fogdosó férfi megerőszakolta – írta a helyi sajtó. A 49 éves Jamie Macarthur helyi idő szerint csütörtök reggel öt és hat óra között kezdte el zaklatni áldozatát a villamoson, majd amikor áldozata egy kórháznál leszállt a járműről, hogy elmeneküljön előle, akkor követte, és megerőszakolta.

Egy rendőrségi szóvivő közlése szerint a nő „több utastól is megpróbált segítséget kérni még a villamoson”, és a rendőrség most várja azoknak a jelentkezését, akik szemtanúi voltak az esetnek.

A rendőrség közlése szerint az áldozat megpróbált a St Vincent kórházba bejutva elmenekülni a férfi elől, aki azonban elrángatta a bejárattól, majd csókolgatni kezdte és megerőszakolta. Amikor pedig megpróbált kiszabadulni, a fejét leszorítva tartotta vissza. A támadást egy térfigyelő kamera is rögzítette.

A nőt végül a kórház biztonsági szolgálata mentette meg a támadótól, akinek akkor sikerült elmenekülnie a helyszínről. A rendőrség azonban még aznap este elfogta, és másnap már bíróság elé is állt, ahol ismertették az ellene felhozott vádakat. Macarthur ellen több rendbeli nemi erőszak, nemi erőszak kísérlete, szexuális támadás, testi sértés és személyi szabadság korlátozása vádjával indítottak eljárást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik