Nagyvilág

A halál torkából menekült meg egy férfi a perui iszapáradatban – videó

Ha csak egy másodperccel később ugrik ki teherautójából, a biztos halál várt volna rá.

A perui hatóságok közlése szerint legalább tucatnyi ember halt meg az elmúlt napokban a dél-amerikai országra zúdult heves esőzések, és az azt követő árvizek és áradások miatt, ami több folyót is iszapáradattá változtatott. A halálos áldozatok száma könnyedén nagyobb is lehetett volna. Ugyanis többen is szinte csak a szerencsének köszönhetik, hogy nem ölték meg őket a sárfolyamok.

Két ilyen esetről videófelvétel is készült. Az egyiken egy teherautósofőrt lehet látni, akit Lima tartománybeli Chosica megyében sodort el járművel együtt egy tomboló iszapáradat. A videón látni lehet, ahogy a férfinak az utolsó pillanatban sikerül kikecmeregnie a vezetőfülkéből, majd kimászik a partra. És a következő pillanatban a teherautót magával sodorja az áradás.

A nemzetközi sajtóban közben elterjedt egy másik megmeneküléses videófelvétel, amin egy sárral borított nőt látni, aki a sara árvízzel együtt úszó fatörmelékekről tudott kimenekülni a partra. A felvételről tegnap számoltunk be.

A drámai videót ide kattintva tudja megnézni.

A perui hatóságok szerint még legalább két hétig fognak tartania a heves esőzések az országban, ahol az év eleje óta küzdenek az áradásokkal. A hivatalos adatok szerint az esőzések és áradások már 62 ember halálát okozták, és 12 ezer lakóház dőlt össze.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik