Nagyvilág

Iskolai lövöldözés volt Franciaországban, több sérült

Terrorveszély van a rendőrök szerint, de nagyon úgy tűnik, egy diák magányos leszámolásáról lehet szó a Nizza melletti város iskolájában.

Terrorveszély van a rendőrök szerint, a francia kormány is értesítést küldött a veszélyhelyzetről. A lövöldözésben többen megsérültek, amikor egy ismeretlen ember lövöldözni kezdett Grasse-ban, Franciaország déli részén. A támadó egy 17 éves fiatal, a helyszín az Alexis de Tocqueville középiskola.

A francia belügyminisztérium szerint nyolc sebesültje van a lövöldözésnek. Később pontosítottak: hárman sérültek meg, öten sokkot kaptak.

AFP / Valery Hache

A rendőrség a helyszínen van már, mindenkit arra kértek, ne menjenek oda. Helyi lapok eleinte arról írtak, hogy hárman sérültek meg, egyikük sincs életveszélyben. Ugyanakkor Grasse önkormányzata szerint csak két diák közötti incidensről van szó, más források szerint a támadó az igazgatóra nyitott tüzet. Úgy tudni, ő az egyik sérült is.


Attaque dans un lycée de Grasse: le Raid après… by nice-matin

A polgármester szerint nem terrortámadás történt, egy rendőrségi forrás pedig azt mondta a Reutersnek, hogy korai lenne beszélni a lövöldözés kiváltó okáról. Mindenesetre egy férfit elfogtak, egy másikat keresnek. A rendőrség őrizetbe vette a diákot, aki puskával, két pisztollyal és két gyakorlógránáttal volt felfegyverkezve. Nizza (Nice) 40 kilométeres körzetében bezárták az összes iskolát.

AFP / Valery Hache

Az IMF párizsi központjában nem sokkal ezelőtt levélbomba robbant. Franciaországban szükségállapot van érvényben szélsőséges iszlamisták által az utóbbi két évben elkövetett merényletei miatt. Bernard Cazeneuve miniszterelnök idő előtt befejezte az északi Somme-ban tett útját a grasse-i támadás és az IMF irodáinál történt eset miatt.

(Independent, France24, MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik