Nagyvilág

Felrobbant a fején a fülhallgató, hólyagosra égett a nő arca

A baleset egy Pekingből Melbourne-be tartó járaton történt, a fiatal nő zenét hallgatott a tizenegy órás úton, természetesen fülhallgatóval. Aztán egyszer csak valami váratlan történt, hangos robbanást hallott és égő érzés terjedt el az arcán, majd ledobta a földre a fülhallgatót, ami szikrázni és lángolni kezdett.

Az utas keze és arca megfeketedett és hólyagosra égett, a haja pedig megperzselődött sokkoló incidens következtében.

Az ausztrál hatóságok vizsgálatot indítottak az ügyben, és úgy vélik, az akkumulátor okozhatta a fejhallgató kigyulladását, ami annyira megolvadt, hogy beleragadt a repülőgép padlójába. Az egyik utas azt mesélte, hogy a gépen utazók az út további részében köhögtek és fulladoztak a szúrós égett műanyag szagtól.

Az Ausztrál Közlekedésbiztonsági Hivatal (ATBS) szerint ez az eset is rávilágít arra, hogy az akkumulátoros készülékek biztonsági kockázatok jelentenek a járatokon. Az ATSB egy tavalyi esetről is beszámolt, amikor egy utas kézipoggyászából láttak füstöt szivárogni a Sydney repülőtéren, amit felvitt volna a fedélzetre. A nyomozok később megállapítottak, hogy az akkumulátorok rosszul voltak összerakva, és nem volt megfelelően védve rövidzárlat ellen, vagyis kigyulladhattak volna a repülő fedélzetén. 

(Via)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik