Nagyvilág

Pénzbírsággal büntetné a maszturbáló férfiakat egy amerikai politikus

Egy texasi politikus által benyújtott törvényjavaslat szerint száz dollárra (kb. 30 ezer forintra) büntethetnék azokat, akik kórházakon és klinikákon kívül maszturbálnak.

A demokrata Jessica Farrar arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy az államban milyen mértékben sújtották az egészségügyre, különösképp az abortuszra vonatkozó jogszabályok a nőket.

Indoklásában leírta, a nem szexuális együttlétkor vagy egészségügyi intézményben történő magömlés a meg nem született gyermekek elleni cselekedet, ami szemben áll az élet szentségének megőrzésével.

Sokan nevetségesnek találják a törvényjavaslatot. Ami viszont nem vicces, hogy a texasi nők nap mint nap szembesülnek vele, hogy a jogalkotók miatt nagyon nehéz tisztességes egészségügyi ellátáshoz jutniuk

– idézi a politikust a mysanantonio.com.

Texasban jelenleg a republikánusok vannak többségben. Ebben az államban a legsúlyosabbak az abortuszt korlátozó törvények az Egyesült Államokban a konzervatív keresztény kultúra miatt.

2011-től a nőket ultrahangvizsgálatnak vetik alá 24 órával az abortuszt megelőzően, főként ezt az intézkedést kritizálja Farrar.

Amikor egy nőt hüvelyi ultrahangnak vetik alá, annak semmi köze az egészségügyi ellátáshoz. Az állam célja, hogy bűntudatot keltsen bennük

– tette hozzá.

(Independent)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik