Nagyvilág

Elhalasztották Trump és Merkel találkozóját

Hatalmas hóviharokra számítanak Amerikában, jobbnak látták arrébb tenni a megbeszélést.

Keddről péntekre halasztották Donald Trump és Angela Merkel washingtoni találkozóját, mert az Egyesült Államokban hóviharok várhatók. Erről a Fehér Ház szóvivője beszélt hétfőn, szokásos napi sajtóértekezletén.

Sean Spicer elmondta: Trump és Merkel közösen döntött a találkozó elhalasztásáról, amit Berlinben a német kancellár is megerősített.

Az előrejelzések szerint az Egyesült Államok keleti partvidékén hétfő estétől óriási hóviharok várhatók, a légitársaságok már 1400 járatot töröltek. Kedden további 3900 járat törlése várható. Washingtonban, Baltimore-ban, Philadelphiában, New Yorkban és Bostonban kedden szünetel a tanítás, Washingtonban a szövetségi hivatalok is zárva tartanak. New York állam kormányzója, Andrew Cuomo elrendelte, hogy az állam illetékesei készüljenek fel rendkívüli állapotra.

Az amerikai elnök és a német kancellár péntekre elhalasztott megbeszélése az első személyes találkozó lesz a két politikus között. Washingtonban emlékeztetnek arra, hogy Merkelnek személyes jó viszonya volt Barack Obama volt elnökkel, míg a kancellár Donald Trumpról eddig csak bírálatokat fogalmazott meg. Igaz, Trump is jobbára csak kritikával élt a német kancellár politikáját illetően. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik