Nagyvilág

Élve gyújtotta fel 9 éves lányát egy őrült anya

Három nappal az után, hogy 2014 augusztusában a bíróság véglegesítette a kanadai Laura Coward és Duane Lucius válását, a nő autóba ültette 9 éves, közös lányukat, Ambert. Az akkor 47 éves anya mindenkinek azt mondta, csillaglesre viszi a gyermeket.

Coward, egy az albertai Calgaryban álló otthonuktól majd száz kilométerre, északra fekvő, elhagyatott helyre hajtott a kislánnyal. A gyermek ételébe és az italába is csempészett azokból az erős altatókból, amiket az orvos neki írt fel. A válóper, melynek végén a bíróság Amber teljes felügyeleti jogát az apjának ítélte, nagyon megviselte a nőt.

Amber öntudatlanul aludt az autóban amikor az anyja felgyújtotta a járművet. A boncolás eredménye szerint a kislánnyal szénmonoxid-, és füstmérgezés, valamint hipotermia végzett. A kiégett kocsihoz kézzel írt üzenetet erősítettek:

„Segítség! Baleset történt. Bezártam a kulcsaimat.”

Az anyát két nappal a gyilkosság után tartóztatták le, miután a volt férje bejelentette a rendőrségen a kislányuk eltűnését. Coward később bevallotta az emberölést. A bíró méltányolta ugyan a beismerést, de azt mondta, az ügy annyira „undorító, és felháborító” hogy ennek az ítéleten is meg kell látszania. A nő életfogytiglani börtönbüntetést kapott, legkorábban 18 év múlva szabadulhat.

Az apát, Duane Luciust teljesen összetörte kislánya halála. Azt mondta, a születése pillanatától fogva Amber volt az egyetlen fény az életében.

(via Mirror)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik