Nagyvilág

Tíz év börtönt kaphat egy magyar illegális bevándorló az Egyesült Államokban

A 32 éves férfit korábban több államban is elítélték, és nem léphetett volna be újra az országba.

Bűnösnek vallotta magát egy magyar férfi tiltott határátlépés kísérlete vádjában egy amerikai szövetségi bíróság előtt, a New York-i Buffalo városában – jelentette a helyi sajtó, az ügyben eljáró ügyészre hivatkozva. A 32 éves F. Sándor Lóránt csak külön engedéllyel léphetett volna be az Egyesült Államokba, miután korábban két államban is elítélték különböző bűncselekmények miatt.

A férfi február hetedikén próbált meg beutazni Kanadából az Egyesült Államokba, a Niagara Falls városánál található Rainbow Bridge határátkelőn. A férfit egy alaposabb vizsgálatnak vetették alá, és a számítógépes rendszer azonnal jelezte, hogy Georgia és Texas államban is elítélték okirat hamisítás és kormányzati dokumentumok meghamisítása miatt – írta a Niagara Falls Review című kanadai lap.

Az ellene hozott ítéletek miatt külön engedéllyel léphetett csak volna be az Egyesült Államokba. A férfi büntetésének nagyságáról június 21-én dönt a helyi bíróság. A beszámolók szerint akár tíz évig tartó börtönbüntetésre, és 250 ezer dolláros pénzbüntetésre is ítélhetik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik