Generated by  IJG JPEG Library
Külföld

Tisztogatott a belügyben a liberális hangot megütő Putyin

24.hu
24.hu

2017. 03. 09. 15:27

Az SZDSZ legszebb napjait idézi az orosz elnök beszéde, aki üdvözölte a jófej migránsokat és fellépést kért az idegengyűlölet ellen.
Korábban a témában:

Felmentette az orosz belügyminisztérium, a büntetés-végrehajtás és a bűnügyekben eljáró szövetségi Nyomozó Bizottság tíz tábornokát, valamint Csuvasföld és a Zsidó Autonóm Terület ügyészét csütörtökön Vlagyimir Putyin elnök. Sajtóértesülések szerint több leváltott tábornok – köztük területi vezetők – munkájának a minősítő belső bizottság “rendkívül gyenge” osztályzatot adott.

Február elején Putyin ugyanezektől a szervektől 16 tábornokot menesztett.

Az intézkedéseknek a kormányzati portálon történt közzététele előtt az államfő csütörtökön felszólalt a belügyminisztérium vezetése előtt és sürgette, hogy szigorítsák meg a parancsnoki tisztségekre pályázókkal szembeni követelményeket. Azzal indokolt, hogy tavaly a minisztérium több vezető munkatársát őrizetbe vették, ami megrendítette a belügyi szervek tekintélyét.

Putyin a szolgálati fegyelem erősítésére szólított fel és kijelentette, hogy nagyon számít a belügy belbiztonsági szolgálatának munkájára. Az elnök arra intette a tárcát, hogy működjön együtt a tavaly létrehozott orosz nemzeti gárdával és ne hozzon létre párhuzamos fegyveres alakulatokat. A minisztérium alá tartozó belügyi egységeket 2016-ban a gárdába olvasztották be.

Fel kell lépni a szélsőségesek ellen

Az elnök arra utasította a tárcát, hogy továbbra is keményen és megalkuvás nélkül lépjen fel a szélsőségesség és a terrorizmus ellen. Szerinte a belügynek aktívabban kellene alkalmaznia a hatékony munkamódszereket az erőszak, az idegengyűlölet és a nacionalizmus elleni küzdelemben, meg kell akadályoznia a fiatalok szélsőségesek általi befolyásolását és figyelnie kell azokat, akik nemzetközi terrorcsoportokkal állnak kapcsolatban.

Putyin feladatként szabta az illegális bevándorlás csatornáinak elzárását. Az ügyben említést tett az Európai Unió országai szerveivel való együttműködés fontosságáról. Ugyanakkor kijelentette, hogy

Oroszország nyitva áll azok előtt, akik a törvényeit és hagyományait tiszteletben tartva kívánnak a területén élni és dolgozni.

Szerinte a belügyminisztériumnak mindent meg kell tennie a házak és az utcák biztonsága, valamint annak érdekében, hogy a lakosság bizalommal viszonyuljon a rendőrséghez. A rendőrtábornokok leváltását és több más olyan “hangulatjavító” intézkedést, mint az elítélteknek a társadalmi vitát kiváltó, politikai színezetű bírósági ügyekben történő felmentése, egyes elemzők összefüggésbe hozzák a 2018-ban tartandó elnökválasztás közeledtével.

(MTI)

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

German Chancellor and CDU party leader Angela Merkel (C) addresses supporters after exit poll results were broadcasted on public television at an election night event at the party's headquarters in Berlin during the general election on September 24, 2017.
Germany voted in a general election expected to hand Chancellor Angela Merkel a fourth term, while the hard-right Alternative for Germany (AfD) party is predicted to win its first seats in the national parliament. / AFP PHOTO / Odd ANDERSEN
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.