Nagyvilág

Magyar kamionos okozta egy lengyel család tragédiáját

A várandós anya meghalt, gyermeke agysérüléssel jött világra egy súlyos baleset miatt.

Magyar kamionos okozta egy lengyel család tragédiáját, amikor egy házaspár autójába rohant még tavaly nyáron – írja a Bors. A 33 éves feleség, aki akkor hat hónapos terhes volt, életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az ő és gyermeke életéért két hónapig küzdöttek az orvosok, végül császármetszéssel hozták világra a kisfiút. Ekkor derült ki, hogy a balesetben az újszülött agya is megsérült.

A kamion volánjánál egy 53 éves, rutinosnak számító magyar sofőr ült, aki Litvániából vitt virágföldet Magyarországra. Egy pillanatra bambult el, ekkor történt a baleset, ami után a lengyel rendőrök azonnal őrizetbe vették.

A kisfiú születése után az édesanya állapota rosszabbra fordult, öt nappal később meghalt. Az apának tíz csontja tört az ütközéskor, de feleségének elvesztése súlyosan megviselte.

A magyar sofőrt, H. Attilát bíróság elé állították Krosnóban, de nem ismerte el hibáját. Két év nyolc hónapra ítélték. Az apa azt mondta: szomorúnak tartja, hogy a baleset okozója a megbánás legkisebb jelét sem mutatta, noha kisfia valószínűleg soha nem lesz egészséges, és édesanya nélkül kell felnőnie.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik