Nagyvilág

Börtönbe került egy jegyespár, mert házasság előtt szexeltek

Az európai fejjel nehezen felfogható eset Abu-Dzabiban történt, ahol egy fiatal jegyespár került bajba, mert kiderült, hogy házasság előtt éltek nemi életet. A csalafintaságra rendkívül egyszerűen jöttek rá: a lány terhes volt.

A történet valamilyen szinten érthető lenne, ha egy helyi párral történt volna meg, de a szörnyű sztori főszereplője egy dél-afrikai férfi, Emlyn Culverwell és az ukrán menyasszonya, Iryna Nohai, akik nyaralani érkeztek az országba.

A ellenük felhozott hivatalos vád: házasság előtti törvénytelen szexuális viszony.

A letartóztatásra akkor került sor, mikor Iryna kórházba került erős alhasi fájdalmak miatt. Az orvosi vizsgálatok után hamar kiderült, hogy a lány terhes. Az egészségügyi centrumba ekkor rendőrök érkeztek, akik őrizetbe vették a két “bűnözőt”.

Börtönbe került egy jegyespár, mert házasság előtt szexeltek 1
A pár itt még élvezi a nyaralást.

Az Egyesült Arab Emírségekben tilos a házasság előtti szex, akik megszegik a törvényt, azok pedig hosszú börtönbüntetésre számíthatnak. A híradások szerint a párt még január 29-én kerítették kézre a rendőrök, ám a letartóztatásuk körülményei még most derültek ki.

Az ügyről egyelőre keveset lehet tudni, a hatóságok jelenleg azt próbálják meg kideríteni, hogy ki lehet a gyermek apja, valamint azt, hogy mióta élnek szexuális életet a fiatalok. Érdekesség, hogy a pár csupán két napja járt jegyben, amikor megérkeztek az országba.

Nem tudnak segíteni

Az ügyben már megszólalt Dél-Afrika külügyi minisztere is, aki állítása szerint tehetetlen, mivel nem avatkozhatnak be egy másik ország törvényeibe. A jogi képviselet szerint a pár óvadéka fejenként 8 ezer dollár is lehet, ennyiért kerülhetnének szabadlábra.

Emlyn Culverwell édesanyja elmondta, hogy a lány a terhesség korai szakaszában van, szerinte az erős fájdalom és a görcsök pedig akár a vetelés jelei is lehetnek. A beszámolók szerint a lány könyörgött a hatóságoknak, hogy engedjék szabadon, hiszen

az egyetlen bűne az volt, hogy szerelmes

A családtagok most azon vannak, hogy valahogy üzenhessenek a párnak, akikkel azóta nem tudtak beszélni, hogy letartóztatták őket, gyakorlatilag semmit nem tudnak róluk.

Egy helyi keresztény egyház, a Yas Island egy meglehetősen nagy összegért vállalta, hogy összeadja a párt, hogy megoldódjon a szörnyű helyzet, ám a bíró nem engedélyezte a frigyet. Az előzetes tapasztalatok szerint ilyen esetekben van, hogy egy év is eltelik, mire megoldás születik.

Daily Mail

Ajánlott videó

Olvasói sztorik