Nagyvilág

Amerikai drón ölte meg az al-Kaida egyik vezetőjét

Az amerikai hadsereg dróntámadással végzett Jemenben az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet egyik feltételezett helyi vezetőjével csütörtökön, közölte egy biztonsági forrás.

A műveletet a dél-jemeni Abján tartományban hajtották végre. A célpont éppen motoron közlekedett Vádi város közelében, amikor lecsaptak rá.

Az amerikai hadsereg ebben a térségben, illetve Sabva és Bajda tartományokban is fokozta légitámadásait az al-Kaida állásai ellen az utóbbi egy hétben. Az offenzíva első napjaiban legkevesebb 22 feltételezett al-Kaida-harcost sikerült likvidálni biztonsági és törzsi források szerint.

A Pentagon megerősítette pénteken, hogy az amerikai erők Jemenben két nap alatt összesen valamivel több mint harminc támadást hajtottak végre az Arab-félsziget al-Kaidája (AQAP) nevű terrorcsoport harcosai ellen.

Jemenben 2014 augusztusa óta tart a polgárháború az Irán támogatását élvező síita húszik és a Szaúd-Arábia által támogatott, nemzetközileg elismert jemeni elnökhöz, Abed Rabbó Manszúr Hádihoz hű erők között. A terroristák igyekeznek kihasználni az országban uralkodó kaotikus állapotokat befolyásuk növelésére és területeik bővítésére.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik