Nagyvilág

Fekete hattyúk tojásait lopta egy turista, majd összetaposta azokat – fotók

A legjobban utált kínai turisták között van egy fiatal férfi, akiről több fotó is készült, ahogy megpróbálja ellopni egy fekete hattyú pár tojásait egy kínai parkban, majd amikor a többi turista közbelépett, rátaposott a tojásokra. A helyi sajtóban megjelent hírek szerint az eset szombaton történt, a Yangzhou-tartományban található Shouxi-tónál találhat nemzeti parkban.

A beszámolók szerint az orvosi maszkot, valamint sapkát viselő fiatal átmászott a hattyúpár fészkét védő kis kerítésen, és megpróbálta ellopni az ott lévő tojásokat.

Fekete hattyúk tojásait lopta egy turista, majd összetaposta azokat – fotók 1
Fotó:Weibo

A madarak ekkor megpróbálták megvédeni a tojásokat a tolvajtól, aki erre belerúgott az egyikbe, megsértve a szárnyát.

Fekete hattyúk tojásait lopta egy turista, majd összetaposta azokat – fotók 2
Fotó: Weibo

A helyi sajtóban megjelent hírek szerint végül a többi turista igyekezett megállítani a fiatalt, miközben fényképeket készítettek tettéről. A South China Morning Post beszámolója szerint egy középkorú nő ütötte meg, ami után legalább egy tojásra rátaposott.

Fekete hattyúk tojásait lopta egy turista, majd összetaposta azokat – fotók 3
Fotó:Weibo

A Shanghaiist cikke szerint végül egy ötvenes éveiben járó férfi rángatta el a fészektől, ahol a két madár teljesen összetörve nézte a pusztítást, amit a turista végzett. Egyikük a fejét az ég felé emelve sírt, míg a másik a földre hajtott fejjel nézte az összetört tojásokat.

Fekete hattyúk tojásait lopta egy turista, majd összetaposta azokat – fotók 4
Fotó:Weibo

A tolvajnak végül sikerült elmenekülnie a helyszínről, de a kínai sajtóban kedden megjelent hírek szerint a helyi hatóságoknak hétfőn végül sikerült elfogniuk. A beszámolók szerint egy 15 éves turista volt a tettes, akit őrizetbe vettek, és zajlik kihallgatása. Az esetről szóló első hírekben még “huszonévesként” hivatkoztak rá.

A park üzemeltetőjének közlése szerint a fészekből két tojás tűnt el, másik kettő pedig összetört. A madarak ugyanakkor nem szenvedtek súlyos sérüléseket. Egyben közölték azt is, hogy az eset után szigorúbb biztonsági intézkedéseket fognak bevezetni a fekete hattyúk, és tojásaik védelmében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik