Nagyvilág

Keresztre feszítették gyereküket az utcán, mert nem csinálta meg a házi feladatát

És a keresztre feszítést szó szerint kell érteni.

Egy új nap, és egy újabb kínai kisgyerek, akit szülei kínzásnak beillő módszerrel büntettek, amiért nem készítette el a házi feladatát. Tegnap számoltunk be arról az apukáról, aki egy folyó fölé lógatta be kisfiát, majd matekfeladatokat oldatott meg az ordítva bömbölő gyerekkel.

Erre ma jön az alábbi fénykép egy kisfiúról, akit szülei azért büntettek meg nyilvánosan, mert nem a házi feladatával foglalkozott – jelentette a helyi sajtó.

Keresztre feszítették gyereküket az utcán, mert nem csinálta meg a házi feladatát 1
Keresztre feszítették szülei, mert nem csinálta meg a házi feladatát. Fotó:Weibo

A jelenetről egy járókelő készített fényképet a kínai Csungking egyik piacán, majd a felvétel a WeChaten tette közzé. A kép gyorsan terjedni kezdett a helyi csoportokban, felkeltve a helyi sajtó érdeklődését, és az egyik lap riporterének sikerült is megtalálni a gyerek szüleit.

Az apa az újságírónak azt állította, hogy az egész csak egy félreértés, itt nincsen szó semmilyen büntetésről, és az egész csak egy vicc volt, amit a felesége csinált a gyerekkel. Szerinte csak pár percig volt a képen látható pózban, és az emberek rossz következtetéseket vontak le a fotóból.

Ezt cáfolta egy szomszéd, aki elmondta: a szülők túlságosan is szigorú módszerekkel nevelik gyermeküket, és a fiút azután kötözte rá anyja az összetákolt keresztre, hogy megtudta, nem a házi feladata elkészítésével volt elfoglalva.

Azt nem lehet tudni, hogy a rendőrség foglalkozik-e az üggyel, de tekintve, hogy egy kínai nő még azt is megúszta egy szóbeli figyelmeztetéssel, hogy tiszta erőből rugdosta síró csecsemőjét az utcán, nem reménykedünk abban, hogy a szülőket keresztre feszítenék gyermekük szokatlan büntetése miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik