Nagyvilág

Talált egy húszast a földön: lopásért ítélték el a fiatal nőt

Teljesen megdöbbent a 23 éves Nicole Bailey, amikor a rendőrök közölték vele, hogy lopással vádolják. Az angliai Stoke-on-Trentben élő nő soha sem szegte meg a törvényt, most is tagadta a vádakat, de aztán a bizonyítékok súlya alatt megtört, és mindent bevallott.

Bailey egy élelmiszerboltban vásárolt, amikor megpillantott a padlón egy 20 fontos (kb. 7000 forint) bankjegyet. Felvette, majd némi hezitálás után zsebre tette. Nem sokkal később egy férfi lépett oda a bolt alkalmazottaihoz, és elmondta nekik, hogy azt hiszi, nem sokkal korábban az üzletben veszített el egy húszast, és arra kérte őket, hogy a biztonsági kamerák felvételeivel segítsenek neki megtalálni.

A videón tisztán látszott, amikor a férfi elveszítette a pénzt, és az is, hogy a fiatal nő megtalálta majd zsebre tette. Az üzlet vezetője felismerte a nőt, aki az üzlet rendszeres vevője volt. A pénzét elhagyó férfi rendőrt hívott és feljelentést tett.

Baileyt behívták kihallgatásra, ahol ő először mindent tagadott, de amikor megmutatták neki a felvételt, bevallotta tettét, majd a bíróságon is bűnösnek vallotta magát. A nőnek összesen 175 fontot (kb. 63 ezer forintot) kell kifizetnie, de ami ennél is fájóbb számára: hivatalosan elítélt bűnözővé vált.

Az ügy kapcsán a rendőrség figyelmeztette az embereket, nem tarthatnak meg bármit, amit találnak, hanem minden ésszerű dolgot meg kell tenniük, hogy megtalálják a jogos tulajdonost.

(via Metro)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik