Nagyvilág

Halálos baleset ítéletekor mosolygott a vádlott anyja, bosszút állt a bíró

Donna Kosal lánya halálos balesetet okozott, de az anya az ítélethirdetésen nem volt tisztelettel az áldozat hozzátartozóinak gyászára. Nagyon feldühítette a bírót.

Szokatlanul keményen járt el egy michigani bírónő azokkal a rokonokkal, akik egy halálos baleset perének ítélethirdetésén nem megfelelően viselkedtek a múlt héten. A CBS News cikke szerint Qiana Lillard bírónőt az húzta fel, hogy az ittasan balesetet okozó 25 éves Amanda Kosal rokonai mosolyogtak, miközben az áldozat hozzátartozói felolvasták beszédüket.

A történet azzal kezdődött, hogy Kosal annak idején ittasan ült volán mögé és terepjárójával frontálisan ütközött egy másik kocsival. A kocsi 31 éves sofőrje, Jerome Zirker a helyszínen meghalt, míg menyasszonya, a vele egyidős Brittany Johnson súlyosan megsérült. A vád tehát egyértelmű volt Kosal ellen, ahogy egyértelmű volt, hogy a bíróság súlyos és keserű ügyben fog határozni. Ennek ellenére derültek páran jókat a hallgatóság soraiból.

A bírónő emiatt két embert dühösen ki is küldött a teremből, majd egy nőt visszahívott, hogy beolvasson neki:

Bárki, aki itt tud ülni ebben a tragikus pillanatban, mint ez, és nevet és mosolyog, amikor valaki elvesztette egy családtagját… egész idő alatt, amíg Zirker úr nővére beszél, az a bohóc – és így fogom őt hívni, egy bohóc – itt ült mosolyogva és nevetve.

Kiderült, a nő, akire nagyon dühös lett a bíró, Donna Kosal, a vádlott édesanyja. A nőt végül 93 nap elzárásra ítélte a bíró. Lillard a többi családtagnak is megmondta, hogy megérti, ha ennek nem örülnek, de ez Donna Kosal választása volt, hogy így viselkedjen, miközben mások a családtagjukat gyászolják.

Amanda Kosalt végül 3-15 év közötti börtönre ítélték az ötgyerekes férfi halálának okozásáért. Anyja múlt pénteken jelent meg a bíróságon ismét, elnézést kért a viselkedéséért, a 93 napos büntetését pedig 1 napra enyhítették. A botrányos tárgyalásról készült felvételek pedig bejárták a netet, és Lillard bírónő kiállása előtt tízezrek tisztelegtek. Lillard meg is köszönte azoknak, akik megnézték a felvételt, vagy akár személyesen is felkeresték őt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik