Nagyvilág

A Facebookon tudta meg egy 15 éves lány, hogy megölték az egész családját

A 15 éves lány iskolai kiránduláson volt, amikor egyik barátja megosztotta vele egy brutális gyilkosságról szóló hírt. A mellékelt képen a házukat ismerte fel.

Az ausztrál Brenda Lin éppen egy osztálykiránduláson volt Új-Kaledónia szigetén, amikor egyik barátja a közösségi oldalon megosztotta a cikket, amiből megtudta, egész családja gyilkosság áldozata lett, ő pedig 15 évesen árva. „Szürreális érzés volt, azt hiszem sokkot kaptam, nem hittem el” – mondta el a már a húszas éveiben járó Lin, aki majdnem nyolc évvel a 2009 nyarán történt eset után beszélt a megpróbáltatásról a Sunday Night című műsornak.

Lin az első repülővel hazautazott, ahol nagynénikéje, Kathy Xie, valamint nagybátyja, Robert Xie fogadta. Lin elmondta: akkor fogta csak fel igazán, hogy szülei, valamint két öccse meghalt, amikor nagynénje sírva átölelte. Amit ekkor még nem tudott, hogy családját Robert Xie ölte meg, akit két hete ítéltek életfogytig tartó börtönbüntetésre a gyilkosságok miatt.

A kamaszként árván maradt lány ezután két éven át élt Robert Xie-vel, akit 2011 májusában tartóztattak le. „Bíztam benne, egyáltalán nem gyilkosként tekintettem rá, csak egy nagybácsi volt” – mondta el Lin. A nő most azt állítja, Xie szexuálisan zaklatta, amíg együtt laktak. Az ügyészség szerint a férfi azért ölte meg a lány családját, hogy könnyebben hozzáférjen Linhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik