Nagyvilág

Kiderült, hogy az egész internetet bejáró, drónra vadászó tigrisek cuki videója egy tigrisvágóhídon készült

Szinte az egész internetet bejárta az a videó, amelyen egy tigrisfalka látható, amint darabokra tépnek egy drónt. A felvételeken cuki macskaként viselkedő hatalmas vadállatok sok mindenkit elvarázsoltak, ám most úgy néz ki, hogy a felvételnek van egy megrendítő háttérsztorija.

A Vice blogja, a Motherboard azt írja, hogy a felvétel nem máshol, mint egy kínia tigrisvágóhídon készült.

A szomorú igazságra először John R. Platt, tudományos újságíró jött rá, aki felismerte a posztolt videókon a helyet, ahol a tigriseket lefilmezték. A cukin játszó tigrisekről készült képsorokat a Kína északkeleti részén fekvő Harbin Siberian Tiger Parkban vették fel.

A Big Cat Rescue nagymacskákat védő szervezet szerint a farm egy ideig álcázva, rezervátumként működött, még látogatókat is beengedtek az éntézmény falai közé, akik megtekinthették a park tigriseit. A vendégeknek természetesen fogalma sem volt arról, hogy a látott állatok nagy részét a halálba küldik.

Mint kiderült, a Harbin Tigrispark elsősorban csempészettel foglalkozott, a legtöbbször csonttal, húsáruval és prémekkel üzleteltek, de nagyon kelendő cikkük volt az úgynevezett “csontbor” is, amit nagymacskák csontjából készítettek. A parkban többször is jártak oknyomozó riporterek, akik elképesztő körülményeket találtak, a csontkereskedelem pedig továbbra is szabadon folyt az 1993-as tiltó rendelkezések ellenére is.

A 2015-ös adatok szerint a Harbin Park közel 800 tigrissel rendelkezik, de tartanak oroszlánokat, fehér tigriseket és leopárdokat is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik