Nagyvilág

Donald Trump nem teheti meg, hogy nem harcol

Az amerikai konzervatívok konferenciáján elhatárolódtak az alt-right-tól, pedig annak az elnök főtanácsadója is részese.

Az amerikai kormányzatnak minden nap meg kell küzdenie azért, hogy „visszavegye” az országot – mondta Steve Bannon, Donald Trump stratégiai főtanácsadója. A tanácsadó, aki korábban a szélsőjobboldali Breitbart portál főszerkesztője volt, a Konzervatív Politikai Cselekvés Konferencián szólalt fel, amelyen pénteken az amerikai elnök is beszédet tart.

Aki azt hiszi, hogy harc nélkül visszaadják az országot, keserűen csalódik. Minden nap küzdelem lesz

– mondta Bannon, hozzátéve, hogy épp e küzdelem miatt a legbüszkébb Trumpra.

Minden nap jönnek hozzá azzal, hogy kicsit mérsékelnie kellene magát, de ő azt mondja: nem teheti, mert emellett kötelezte el magát, ezt ígérte meg az amerikai népnek és így teljesíti majd az ígéreteit

– jelentette ki. Úgy véli: a Fehér Ház hosszú ideig tartó konfliktusra rendezkedett be, tisztában van azzal, hogy Washington és a jelenlegi világrend átalakítása ezzel jár majd.

A tanácsadó szerint Trump politikájának lényege, hogy dekonstruálja az elburjánzott adminisztrációt, ami alatt az adórendszer, a gazdasági szabályozók és a kereskedelmi megállapodások szétszedését érti. Szerinte a II. világháború utáni politikai és gazdasági konszenzus megbukott és olyan rendszerrel kell felváltani, ami az „átlagembert” hozza helyzetbe az elitekkel és nemzetközi intézményekkel szemben.

A globalista média az, amely hajthatatlanul ellenzi a Donald Trumpéhoz hasonló gazdasági nacionalizmus programját

– közölte.

A konferencia érdekes mozzanata volt, hogy Dan Schneider, az eseményt szervező Amerikai Konzervatív Unió igazgatója elhatárolta a konzervatív mozgalmat az úgynevezett „alt-right”-tól, amelynek a korábban Bannon által vezetett Breitbart a zászlóshajója. Beszélt arról is, hogy egy „baljós szervezet” megpróbál beférkőzni soraikba, és távozásra szólította fel Richard Spencert, a fehérek felsőbbrendűségét hirdető National Policy Institute vezetőjét. (MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik