Nagyvilág

Hazautazik az óriáspanda, ezrek búcsúztatták Washingtonban

Bao Bao az amerikai állatkert egyik legnépszerűbb lakója volt, ezentúl Kínában járul hozzá a populáció növekedéséhez.

Ezrek búcsúztatták szerdán a washingtoni Smithsonian Nemzeti Állatkert óriáspandáját, akinek Kínában lesz az új otthona. Az utazás előtti napokban az állatkert több programot is szervezett Bao Bao tiszteletére, és hosszú sorokban vártak az emberek, akár egy órán át, hogy jó utat kívánhassanak a pandának – számolt be az ABC News. Egy látogató elmondta: születése óta rendszeresen látogatta Bao Baót, végigkövette, ahogy felcseperedik.

Az óriáspanda 2013 augusztusában született a washingtoni állatkertben, ahová szülei Kínából érkeztek. Az állatkert egy tenyésztési programban vesz részt, amelynek keretében az ott született pandákat négyéves koruk előtt vissza kell küldeni hazájukba.

Bao Bao egyik gondozója elmondta: a nőstény óriáspanda hamarosan eléri az ivarérett kort, de azzal, hogy most küldik vissza Kínába, még lesz egy kis ideje, hogy alkalmazkodjon az új környezethez.

A panda helyi idő szerint kedden reggel kezdi meg hosszú útját a Kína délnyugati részén lévő Csengtuba. Először a virginiai Dulles nemzetközi repülőtérre viszik, onnan pedig az igényeire szabott repülőgépen utazik új lakhelyéig. Közel 30 kg bambuszt és más ennivalót csomagolnak neki az útra, amelyen állatorvos is elkíséri.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik