Nagyvilág

Trump onnan kapott bírálatot, ahonnan a legkevésbé számított rá

Kedvenc tévécsatornája, a Fox News veterán műsorvezetője ment neki az elnöknek, amiért hülyének nézi a sajtót.

Donald Trump onnan kapott súlyos bírálatot, ahonnan nem számított rá: a híresen a republikánusokhoz húzó Fox News tévécsatorna egyik veterán műsorvezetője osztotta ki amiatt, hogy rendszeresen szapulja a sajtót. Pedig a Fox News az elnök nagy kedvence, így Shepard Smith a más sajtóorgánumoknál dolgozó kollégái mellett állt ki, amikor azt mondta: „őrület, amit látunk nap mint nap” Trumptól.

Csütörtök esti sajtótájékoztatóján az amerikai elnök ismét kirohanást intézett a média ellen, egyebek mellett a The New York Timest, a The Wall Street Journalt és a CNN-t vette célba, amit álhírek terjesztésével vádolt. Azt is mondta, hogy a sajtó „szándékosan félrevezeti a közvéleményt” a kormányzat Oroszországhoz fűződő kapcsolatait illetően.

Ugyanakkor Shepard Smith, aki 1996-os alapítása óta a republikánus hírtévénél dolgozik, úgy véli, az amerikai embereknek kijár, hogy megtudják az igazságot bármiféle nem helyénvaló kapcsolatfelvételről orosz tisztségviselőkkel. Kijelentette:

Meghackelték az ellenfeleit, az oroszok voltak a felelősek érte, az emberei pedig épp aznap telefonálgattak Oroszországgal, amikor ez történt, és mi vagyunk a hülyék azért, mert kérdéseket teszünk fel?

A műsorvezető szerint Trump tartozik az amerikaiaknak azzal, hogy elmondja, miről beszéltek az emberei, nem vádolhatja az újságírókat álhírterjesztéssel, és nem kezelheti őket gyerekként. Kiállt a CNN riportere, Jim Acosta mellett is, akinek Trump személyesen ment neki. Azt mondta, nem találkozott még vele személyesen, de felkészült, jó riporternek tartja. (Independent)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik