Nagyvilág

Luxusétterem lett egy leselejtezett utasszállító gépből

Luxusétterem lett egy leselejtezett utasszállító gépből

Méghozzá vegetariánus!

Ludhiana India legnagyobb, Delhitől északra fekvő városa, és az észak-indiai ipar központja, egyben a világ egyik legszennyezettebb városa – nem is meglepő, hogy szép lassan ráragadt az India Manchestere név.

A mérgező gázokat ontó autók és gyárak közt így mindenre óriási igény mutatkozik, ami egészséges, vagy legalább egy kissé kiszakítja az embereket a rögvalóságból.

A nemrég megnyílt, hetvenkét vendéget befogadni képes Hawai Adda nevű vegetariánus étterem épp ilyen helynek tűnik, de az nem csak kínálatával és eleganciájával emelkedik ki a környék épületei közül, hiszen tulajdonosai egy leselejtezett, bontásra váró Airbus A320 utasszállító gépben rendezték azt be.

A pékséggel és kávézóval is rendelkező, kerekei alatt koktélbárral bővített éttermet a híres Maharadzsa Expressz, a világ legjobbjának tartott és egyben legdrágább luxusvonata ihlette, a munkálatok pedig egy évet vettek igénybe – ezek során igyekeztek a legtöbb eredeti részletet (így a közel egymillió kábelt) megmenteni, hogy ne vesszen el a repülős érzés, de a luxusra is koncentráltak.

A Hawai Adda december óta várja a vendégeit, de korántsem ez az első, repülőgépből átalakított vendéglátóhely, hiszen a hatvanas évek folyamán például Kőbányán is működött egy repülőgépbe helyezett cukrászda, a világ más pontján pedig repülőgéphotelek, valamint klubok (így a Győr mellett fekvő egykori Elvis-park, majd Club Sky Il-18-asa) lettek.

Olvasói sztorik