Nagyvilág

Horribilis összegű élelmiszert vitt haza az anyuka, aki rájött, hogy lehet kijátszani az önkiszolgáló kasszát

A 35 éves anyuka, Kylie Milner két boltban is rájött, hogy hogyan lehet a legegyszerűbben kijátaszani az önkiszolgáló kasszákat. Milner a Coles és a Woolworths élelmiszerláncokat károsította meg különösen nagy összeggel, az anya összesen

4500 dollárnyi (nagyjából 1 millió forint) ételt és egyéb háztartási termékeket vitt haza, szinte teljesen ingyen.

A módszere rendkívül egyszerű volt. Csak annyit tett, hogy átcimkézte az élelmiszereket, majd az olcsó termékek helyett a drágábbakat vitte haza. A nő egy idő után saját címkéket is készített, a házkutatás során egy erre alkalmas gépet, papírt és rengeteg előre legyártott hamisított vonalkódot találtak.

Milner a legtöbbször WC-papírt, húst vagy drágább élelmiszereket választott, de volt, hogy kávéfőzőket vitt haza, a szó szoros értelmében filléres áron. A tolvaj anyukát a brisbane-i bíróság 9 hónap börtönbüntetésre ítélte, amit felfüggesztettek 3 évre.

A nő ügyvédje a tárgyaláson azzal védekezett, hogy Milner a családját próbálta meg eltartani, mivel az utóbbi időben nehéz anyagi helyzetbe kerültek. A felfüggesztett börtönön kívül a bíró több mint 1500 dolláros kompenzációt ítélt a Coles üzletlánc javára, amit az elítéltnek kell kifizetnie, a Woolworths pedig több mint 2 ezer dollárt fog kapni.

Queensland Times

Ajánlott videó

Olvasói sztorik