Nagyvilág

Hetven halottja is lehet az ISIS brutális merényletének

Ismét szörnyű merénylettel hallatott magáról az Iszlám Állam (ISIS): egy pakisztáni síita mecsetnél robbantottak, amibe legalább 70 ember halt bele a BBC News szerint. Az öngyilkos robbantás az ország déli részén, Szeván városában történt egy síita szúfi szent szentélyénél.

Csütörtökön tele volt az imahely, mivel ez szent nap a muszlimok számára. A sérültek számát 250-re teszik. A súlyos sérülteket a környék nagyvárosainak kórházaiba vitték. A hadsereg is küldött helikoptereket, hogy elvigye a kritikus állapotban lévőket.

Navaz Sarif miniszterelnök elítélte a merényletet. Pakisztánban az utóbbi egy hétben több hasonló támadás is történt. Ezeket részben a tálibok, részben más iszlamista csoportok vállalták magukra. Legutóbb szerdán öltek meg hét embert két külön robbantásban. Sarif is utalt erre közleményében:

Az elmúlt pár nap kemény volt, és a szívem az áldozatokkal van. De nem hagyhatjuk, hogy ezek az események megosszanak vagy megijesszenek minket. Egységesen kell kiállnunk a pakisztáni identitásért és egyetemes emberségért való törekvésben.

(Képünk illusztráció.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik