Nagyvilág

A volt miniszterelnök figurája dőlt karneválozókra

A volt és jelenlegi olasz miniszterelnök mixét építették fel egy olasz városkában, de az a nézőkre dőlt a karneváli kocsiról.

Matteo Renzi volt olasz kormányfőt ábrázoló, de Paolo Gentiloni jelenlegi miniszterelnök arcát viselő, egy méter magas kartonfigura sebesített meg hét embert, köztük öt nézőt. A figura leesett a toszkánai Follonica fürdőváros karneváli felvonulásának egy díszes kocsijáról.

A kocsi installációja akkor dőlt össze, amikor egy csavar hirtelen eltörött, a Renzi-Gentiloni kartonfigura a nézők közé zuhant.

A hét embert kórházba vitték, a keddi értesülések szerint a toszkán hatóságok gondatlanság miatt, ismeretlen tettes ellen indítottak vizsgálatot.

Egy 71 éves nyugdíjas állapota válságosnak tűnt eleinte, de hamarosan ő is hazamehet a sienai kórházból és jobban van a kocsi egyik mutatványosa is, aki kéztörést szenvedett. A sérültek között van egy négyéves kislány is, őt már hazaengedték.

A karneváli kocsit a városi hatóság lefoglalta. A felvonulás szervezőit megrázta a baleset, köszönetet mondtak a nézőknek, akik elsősegélyt nyújtottak a sebesülteknek. A follonicai karnevált idén 50. alkalommal rendezik meg.

Andrea Benini polgármester elmondta, hogy újra átvizsgálják a felvonuló kocsikat, amik mindegyike rendelkezett az érvényes papírokkal. A follonicai karneválnak nem vetettek véget, minden halad a tervek szerint, így lesz még két felvonulás is, február 19-én és 26-án.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik