Nagyvilág

Finn és szlovák tájakkal reklámozták Litvániát

Széttrollkodták a netezők a litván turisztikai ügynökség balfácánságát, hogy más országokban készült fotókkal reklámozták Litvániát.

Lemondásra kényszerült a litván turisztikai ügynökség vezetője, miután más országoktól lopott képekkel reklámozta a balti államot. “A valódi gyönyörű” – ez volt a kampány jelmondata, ami alá csodás fotókat pakoltak be Litvánia legszebb tájairól.

Csakhogy egyes képek finn és szlovák tájakon készültek.

A fotókat a Flickr képmegosztóról és a Shutterstock képügynökségtől vették. Miközben Jurgita Kazlauskiene távozni kényszerült, a net viccet csinált abból, hogy a szép képekkel akart az ügynökség “érzéseket kommunikálni”. A litván facebookosok a #realisbeautiful hashtag alá kezdték kiposztolni a világ híres épületeit, vidékeit, településeit azzal, hogy bizony, azok is Litvániában készültek.

Még Saulius Skvernelis kormányfő is beszállt trollkodni, az Európai Bizottság brüsszeli épületéről tett ki fotót ezzel a szöveggel:

Holnaptól elkezdünk dolgozni az új kormányzati épületben Karoliniskesben. :)

E földrajzi név Vilnius egyik elővárosát takarja. Ugyan a miniszterelnök szmájlival tette ki a képet, de egy későbbi tweetben vizsgálatot ígért az ügyben. A fent említett kampányt amúgy októberben indította az ország, hogy több turistát vonzzon a homokos strandokra és a buja erdőségeibe.

(BBC News)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik