Nagyvilág

Obama fotósánál senki sem trollkodik elegánsabban Trumppal

A Fehér Ház fotósa, Pete Souza fantasztikus fotókat készített Obamáékról az elmúlt nyolc évben, amik közül mi is kiválogattuk kedvenceinket. Természetesen Obamával együtt ő is távozott a Fehér Házból, de ez nem jelenti azt, hogy nem törődik azzal, mi történik az amerikai elnökkel.

Sőt, Souza Instagramján a lehető legelegánsabb módon űz gúnyt az amerikai elnökkel.

Kezdjük az első képpel, amit Obama fotósa azután töltött fel, hogy Trump aláírta a muszlimellenes rendeletét, ami megtiltotta a beutazást hét országból. A fotón Obama látható, amint egy muszlim menekülttel beszélget Kuala Lumpurban.

Talking with a young refugee at a Dignity for Children Foundation classroom in 2015.

Pete Souza (@petesouza) által közzétett fénykép, 2017. Jan 29., 05:16 PST

Amikor Trump megválaszotta Neil Gorsuch colorádói bírót a legfelsőbb bíróság élére, Pete Souza ezt a képet töltötte fel, amin Obama látható és az ő választása, Merrick Garland.

Merrick Garland. Just saying.

Pete Souza (@petesouza) által közzétett fénykép, 2017. Jan 31., 17:28 PST

Aznap, amikor állítólag Trump megfenyegette a mexikói elnököt, hogy csapatokat küld a határra, Souza feltöltött egy képet Obamáról és Peña Nietóról.

Trump és az ausztrál miniszterelnök rosszul sikerült telefonbeszélgetése után, Obama fotósa feltöltött egy képet a volt amerikai elnökről és Malcolm Turnbull ausztrál miniszterelnökről.

Miután kiszivárogtak olyan hírek, hogy Trumpék még a lámpákat sem tudják felkapcsolni a Fehér Házban, Souza ezt a fotót töltötte fel, azzal a képaláírással, hogy “azok a fránya lámpák”.

Those damn lights ;)

Pete Souza (@petesouza) által közzétett fénykép, 2017. Febr 6., 07:33 PST

Ez a kép pedig nincs időhöz kötve, egyszerűen csak jelzi, hogy ilyen volt, amikor Obama a tanácsadóival találkozott. Trumpot pedig elegen bírálták például az abortuszellenes rendelet aláírása után, amikor egyetlen nő sem volt körülötte.

Meeting with top advisors. This is a full-frame picture. I guess you’d say I was trying to make a point.

Pete Souza (@petesouza) által közzétett fénykép, 2017. Febr 6., 09:29 PST

(TheGuardian)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik