Nagyvilág

Tízezrek hallatták a hangjukat, hogy a rendőrrel maradhasson a kutyája

Megszakad az 59 évesen nyugdíjba készülő rendőr, David Evans őrmester szíve, ha le kell mondania partneréről, és legjobb barátjáról, Ivyről a rendőrkutyáról, amikor leszerel.

Evans 34 év szolgálat után, áprilisban hagyná el a testületet, de Ivy túl fiatal ahhoz, hogy vele tarthasson, még legalább négy évet le kellene dolgoznia. Egy rendőrkutya meglehetősen drága. A kölyök beszerzése, majd aztán tizenhárom hetes kiképzése nagyjából 24 ezer font (kb 8,6 millió forint) közpénzt emészt fel. A kutyák aztán általában nyolc évet dolgoznak le, a fizikai állapotuktól függ, hogy mikor mennek nyugdíjba. Ivy négyéves, vagyis még nagyon korai lenne őt Evansel együtt elengedni. A szabályok szerint szerint a kutya új partnerrel folytatná a munkát.

David Evans és Ivy (fotó: Jennie Evans)
David Evans és Ivy (fotó: Jennie Evans)

Evans őrmester lánya, Jennie azonban minden áron el akarta érni, hogy apja megtarthassa Ivyt. Online petíciót indított, amit eddig több mint 150 ezer ember írt alá a világ minden tájáról.

„Apám rengeteg családi pillanatot áldozott fel azért, hogy rendőrkutyákat képezzen ki. A közösségnek meg kell mutatnia, hogy értékeli az erőfeszítéseit, és a rendőrkutyákat nem szabadna úgy kezelniük, mint lélektelen eszközöket, amiket csak úgy le lehet passzolni másoknak” – írta a lány.

A hatás nem maradt el, Anthony Bangham rendőrkapitány legalábbis megígérte, hogy megpróbál megoldást találni. Evansnek azonban hozzá kell járulnia ahhoz, hogy rendőrség pótolhassa Ivyt. A kapitány azt mondta, a részleteket majd személyesen beszéli meg az őrmesterrel.

(via BBC)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik